Eksperter gir deg Halloween-inspo

Det er snart 31. oktober, som vil si Halloween, dagen vi feirer for å markere sommerens slutt og som en seinhøstfest, med sterke tradisjoner knyttet til død og gjenfødsel.

Siden det ikke er lenge til Halloween, leter kanskje du som mange andre etter ideer og inspo, både når det gjelder kostyme og sminke, får du her noen tips og triks til kostyme og sminke, fra blant andre Karolina Griciute. Hun er aktuell i Glow Up på TV2. Disse tipsene vil forhåpentligvis inspirere og lede deg i riktig retning.

Kostyme
Det kan være utrolig vanskelig å finne ut hva man ønsker å kle seg ut som på Halloween. Ved et Google-søk får man liksom opp tusenvis av forslag. Derfor kan det være lett å miste oversikten over alle de ulike kostymene. Eier av Vinbua på Moa, Kristin Gåseidnes har drevet med kostymer siden 2012 og har derfor god greie på dette.

– Jeg har nå drevet med kostymer i mange år, men jeg opplever ikke at det er et kostyme vi selger mest av. Selv om vi både i fjor og i år har solgt mye av Mario og Luigi kostymet, selger vi stort sett like mye ut av alle kostymer, sier hun.

Når man skal gå til innkjøp av Halloween-kostyme kan det være vanskelig å vite om man skal kjøpe det i butikk eller på nett. Det er ofte bedre utvalg på nettet enn i butikker, men likevel er det kanskje lurere å kjøpe det i butikk. Da får man både prøvd og sett det på før man kjøper det. I tillegg slipper man å styre med retur, dersom kostymet er kjøpt på nett og ikke passer.

– Vinbua har ikke hatt noen nedgang i omsetningen på grunn av nettbutikkene. Vi opplever heller det motsatte, at folk kommer for å kjøpe kostyme nummer to fordi kostymet de har kjøpt på nettet enten er for lite eller for stort, sier Gåseidnes.

Fargelinser er noe som har vært populært til Halloween i et par år nå. Fargelinser kan både være kult, men også skummelt. Går man for en enkel look, kan det være artig å bruke slike linser for å gjøre litt mer ut av seg.

– Fargede linser har nå kommet som dagslinse, noe som også gjør det rimeligere.

Gjenbruk
Amalie Driveklepp fra Symesterskapet på NRK mener derimot at det viktigste er å se potensialet i tekstiler vi allerede har i skapet. Dette er både bra for lommeboka og miljøet.

Et enkelt gjenbrukstips til Halloween-kostyme er å klippe opp en gammel ensfarget T-skjorte og ta på litt sort øyenskygge slik den ser gammel ut. Til T-skjorten er det kult å ha et par hullete bukser, i tillegg til å male seg litt i fjeset. Vipps, så er man blitt forvandlet til en zoombie.

Noe som også kan være gøy å gjøre, er å gå sammen med en venn og planlegge matchende kostymer. Dere kan for eksempel kle dere ut som et skummelt tvillingpar, eller noe mindre skummelt slik som Ken og Barbie.

Sminke
Når det kommer til sminke, er det ikke alltid lett å vite hva man skal gjøre. Det er lett å tenke for stort, og da ender det som regel opp med at sminken ikke blir bra. Karolina Maria Griciute fra Ålesund har delt sine must når det gjelder produkter.

Videoen der Karolina filmer seg selv mens hun legger makeup som gir inntrykk av at det står ei ølboks fast i øyet hennes er sett av over 26.5 milloner bare via Facebook.   FOTO: PRIVAT

– De tre viktigste produktene føler jeg må være flytende latex, blod og bomull. Ut i fra dette kan man lage alt mulig, som for eksempel sår. Jeg ville nok ikke ha gått for den mest avanserte looken, siden de fleste vil nok gjerne spise og drikke.

Karolina har over 50 000 følgere på sin Instagram, @karolinagriciute, der hun deler sminkebilder og sminkevideoer, nå for tiden mest Halloween-sminke. På Instagram-profilen hennes finnes det masse inspo til både enkle og mere avanserte looker.

Det finnes også masse annen inspirasjon på Halloween-kostymer og sminke på internett. Så det er absolutt vært å ta en titt på både Youtube og Pinterest.

Happy Halloween!