Salg av brukte ballkjoler i Ålesund

Det er ikke lenge til juleball og mange jenter er derfor på jakt etter den perfekte kjolen. Slik som i fjor gjentar Merete Stokke Nesdal og Tone Vollen Sperrevik suksessen bak arrangementet for kjøp og salg av brukte ballkjoler i Ålesund. – Mange foreldre er spesielt takknemlig for dette tiltaket.

Nydelige kjoler som fremstår som nye. FOTO: Hedvig Hovland

Damene bak appen «UseMy» for kjøp, salg og leie av klær og fritidsutstyr som ble lansert for et par år siden, fant ut i fjor at det ikke var mange skoler som arrangerte et marked der det gikk an å kjøpe brukte ballkjoler. De bestemte seg derfor at det var noe de kunne ta tak i, fordi de hadde appen som et grunnlag.

– I fjor inviterte vi videregående skoler til å komme med kjoler og tiende klassinger til å komme å kjøpe. Dette ble da en kjempe suksess og vi fant ut at vi synes det var veldig givende å bidra til at ungdommen kan kjøpe seg en fin brukt kjole, uten at den skulle være så dyr.

Tone og Merete fikk mange gode og positive tilbakemeldinger på dette, spesielt fra foreldre som tidligere hadde lagt ut mange tusen kroner for en kjole som bare skulle brukes en kveld.

– Det var mange som var tydelig på at de ikke hadde rå til å bruke flere tusen på en ballkjole, og var veldig takknemlig for dette initiativet. Vi fant derfor ut at vi skulle gjenta suksessen i år.

Kjoler i alle varianter. FOTO: Hedvig Hovland

Enklere å kjøpe brukt

Det siste året har det blitt mere populært å handle brukt, eller second hand som mange også kaller det. I tillegg til at prisen reduseres når man handler brukt, minsker det også produksjonen av nye ting. Da sparer vi både miljøet og lommeboken. Merete og Tone vil fokusere på at ungdommen kan kjøpe brukt.

– Ungdommen er jo også veldig bevisst fra før på miljø og gjenbruk, så vi ville gjøre det enklere for de slik at det ble lettere å kjøpe en brukt ballkjole. Vi har hatt flere gjenbrukseventer, og mange er veldig positive til å handle brukt. I tillegg har det blitt en trend i samfunnet der man har blitt mer opptatt av gjenbruk.

Ulikt fra i fjor samarbeider Merete og Tone med noen jenter fra Blindheim som har valgfaget innsats for andre. På arrangementet selger Martyna Andrzejewska, Jøril Angvik, Sara Slinning og Mathea Skytterholm fra Blindheim ungdomsskole kaker og boller til inntekt for fadderbarna som innsats for andre har gjennom plan.

Jentene går i tiende og skal også ha juleball om ikke lenge. De gleder seg og håper det blir en koselig kveld.

F.v. Jøril Angvik, Mathea Skytterholm, Martyna Andrzejewska og Sara Slinning. FOTO: Hedvig Hovland

Går du i tiende og fortsatt leter etter ballkjole, er det absolutt verdt å sjekke ut «UseMy».