Fem tips til kreative julekalendere

Siden det er mindre enn en måned til første desember, er det mange som er på utkikk etter
en julekalender, enten til seg selv eller andre. Her får du fem julekalender tips til litt mere
kreative julekalendere enn de du kjøper i dagligvarebutikken. Dette er kalendere som du
enten kan ønske deg av noen, eller lage selv til noen du er glad i.

Øl-kalender

Er du, eller personen som skal ha julekalenderen, en øl-elsker og over atten år, er nok denne kalenderen perfekt. I stedet for den tradisjonelle sjokoladekalenderen som de eldre ofte kjøper, kan øl kalenderen være et supert alternativ å prøve i år. I denne kalenderen skal det være tjuefire øl, altså slik det blir en øl i hver luke. Her kan man fylle kalenderen med både øl-favoritter til personer som skal få den, men også nye type slik at det blir en variert og spennende kalender. Det finnes ulike måter å lage selve kalenderen på, og tips til dette finner du nederst i artikkelen.

Bilde hentet fra Unsplash.com

Aktivitets-kalender

En annen morsom kalender, kan være å lage en aktivitets-kalender. Dette går ut på at man skriver ned eller legger ved bilde av selve aktiviteten man skal gjøre i hver luke. Denne kalenderen er perfekt å gi til søsken eller andre man vil tilbringe mer tid sammen med. Ulike aktiviteter kan være f.eks. å bake julekaker, se en koselig julefilm på kino, dra på juleshopping eller kanskje ha juleverksted, der man kan lage personlige julegaver. Er det vanskelig å få til å gjøre en aktivitet hver dag, noe som det er for mange, kan man godt ha færre luker.

Organiserings-kalender

En organiserings-kalender er en kalender du gjerne kan lage til deg selv, men det funker også fint å lage den til noen andre. Særlig hvis du vet at de trenger litt motivasjon til å få ting gjort i førjulstiden. Denne kalenderen går ut på at du skriver ned tjuefire ting som skal være gjort til julaften. Dette kan f.eks. være å vaske gulv, handle julegaver, rydde, pynte til jul og annet du vet må gjøres før jul. Skriv ned «aktivitetene» på enten lapper eller et ark. Velger du å skrive det ned på et ark kan du selv velge hvilke dager du skal gjøre de ulike oppgavene på og deretter krysse de ut. Velger du derimot å skrive det ned på lapper og putte det f.eks. i en krukke, noe som sikkert er best hvis det er til noen andre, vil man hver dag få seg en overraskelse på hva man må gjøre. Dette er nok ikke en så altfor gøy kalender, men smart er den.

Fyll-selv-kalender med personlig bilde

Denne julekalenderen er en slags hjemmelaget kalender, bare på en ny måte. En fyll-selv-kalender vil si at du finner det du vil ha inni julekalenderen selv, men at selve julekalenderen med det personlige bildet på er kjøpt. Det finnes mage fotobutikker både på nett og i butikk som lager slike kalendere. Du velger da selv hvilke motiv du vil ha utenpå julekalenderen. Dette kan f.eks. være et fint bilde av deg og en venn, eller noe annet koselig. Innholdet i kalenderen kan være alt fra sminke til noe spiselig. Her er det bare fantasien som setter grenser. På denne måten blir det både en spennende og personlig kalender.

Bilde hentet fra Unsplash.com

Minnekalender

En minnekalender kan lages med ulike vrier. Den enkleste og kanskje den beste er å skrive ut bilder, helst i fotopapir, der man gjerne kan skrive en liten tekst bak på og kanskje noen fine ord. Bildene skal selvsagt være av koselige minner du har med personen som skal få julekalenderen. En annen vri for å gjøre denne kalenderen enda mer personlig, kan være å putte en «ting» ved siden av bildet. En «ting» som du tenker på når du ser dette bildet. Spiste dere kanskje kjærlighet på pinne når dette bildet ble tatt, kan det være noe å legge ved. Eller var dere kanskje på kino, og du har spart på kino billetten, kan den være koselig å putte ved siden av. Denne type julekalender er en veldig personlig kalender, og noe personen som får den nok vil sette enormt pris på.

Bilde hentet fra Unsplash.com

Det finnes mange ulike måter å lage selve julekalenderen på. Skal man ha en øl julekalender er det beste å putte ølen oppi ulike esker som man selv kan dekorere med julemotiver. Så kan man stable disse eskene oppå hverandre til en pyramide etter nummer. På denne måten vil ikke ølen bli knust på noen måte. Lager man derimot en minne kalender, er nok det beste å putte minnene i små papirposer, som kan henges opp enten etter en tråd på veggen, eller en gren som kan henge etter veggen. Utenpå papirposene kan man fint skrive på nummer og dekorere litt. Velger man å henge posene på en snor, kan det være ekstra dekorativt å bruke jule-klesklyper til å henge de etter.

Så om du ikke enda har kjøpt eller laget en julekalender, kan det i år være en super mulighet til å prøve ut en annen type kalender. Her fikk du hvert fall masse inspo til ulike type kalendere, så da er det bare å tilpasse den slik som du ønsker. Det er som sagt kun fantasien som setter grenser.