Disse 3 tingene må du tenke på før du handler på Black Friday

Det er nå kun to uker til Black Friday, den anerkjente salgsdagen som alltid er dagen etter den amerikanske høytiden «thanksgiving». I år faller Black Friday på den 29.11.19. Black Friday er kjent for å ha gode tilbud, salg og rabatter på de aller fleste butikkene og nettbutikkene i Norge. Selv for gode tilbud, som i hvert fall ser ut til å være gode, er det fortsatt viktig å tenke seg nøye gjennom før man handler.

Miljø

Det er flere ting som er viktig å tenke på når man handler på Black Friday. Det ene er miljøet. Siden vi i dag lever i et forferdelig forbrukersamfunn, der vi bare kaster og kjøper nytt hele tiden, er det spesielt viktig på slike dager å tenke over hvordan disse kjøpene egentlig påvirker miljøet. Kjøper vi f.eks. oss en ny genser når vi egentlig ikke trenger det, er vi med på å øke CO2- utslippene. Dette er fordi produksjonen og transporten av produkter gir store utslipp av CO2. Et tips hvis man er lei klærne sine og har lyst på nye, kan være å enten kjøpe brukt eller bytte-låne med venner. Kjøper man brukt og vil være enda litt snillere med miljøet, kan man gjerne kjøpe klær hos noen som bor i nærheten. Slik reduserer man klimautslippene sine.

Bilde hentet fra Unsplash.com

Planlegging

Har man bestemt seg for å handle på Black Friday, så kan det være lurt å planlegge før man begynner å handle. Tenk nøye gjennom hva du faktisk trenger og ikke kjøp kun for at det er billig, noe som kan være vanskelig for sunnmøringer av og til. Siden Black Friday er like før desember, er dette en ideell dag for både å handle julegaver og pakkekalender gaver på. Lag gjerne en liste over det du skal handle, og følg den slik at det ikke sklir ut av kontroll. Det er verken bra for lommeboken eller miljøet.

Bilde hentet fra Unsplash.com

Sjekk priser

Når man handler på Black Friday er det ofte smart å sammenligne priser. Prisjakt.no er en oversiktlig og ryddig side, der det er lett å sammenligne priser. Det eneste du trenger å gjøre er å skrive inn produktnavnet og vipps, så har du sammenlignet prisene for den identiske varen. Ofte er det billigere å handle på nett, så sjekk alltid om det lønner seg. Tidligere skal det ha vært kjent at noen butikker har skrudd opp prisene før Black Friday, så det kan være greit å sjekke originalprisen som du ofte finner på nett.

 

Siden det ikke er lenge til den store salgsdagen, tenk nøye gjennom disse tre tingene før du setter i gang med å handle på Black Friday