Sliter du med realfag eller matte? Der er hjelp å få!

Går du på ungdomsskolen eller videregående og føler at du ikke får til matte og naturfag? Det er mange som synes at realfag er utfordrende, men der er hjelp å få! Om du setter av litt ekstra tid til å jobbe med fagene og oppsøke hjelp, kan det gå mye bedre! Ressursene for mestring av realfag er utallige.

ENT3R – realfagstrening

ENT3R er et prosjekt drevet av studenter ved NTNU i Ålesund som skal få flere elever positivt innstilt til matte og realfag. De driver med leksehjelp i matte og andre realfag for ungdomsskoleelever, privatister eller elever på videregående. Tilbudet er gratis, og det er flere som har hatt gode erfaringer med det.

På NTNU ved Ålesund har ENT3R realfagstrening på mandager, tirsdager og onsdager fra kl. 16:00-18:00. Man kan melde seg på gjennom ENT3Rs nettside, og der finner man også mer info om ENT3R om du skulle lure på noe.

Foto: Antoine Dautry, Unsplash.com

Internett – en kjemperessurs!

På YouTube ligger det mange videoer laget av engasjerte lærere og andre studenter som forklarer alt fra proteinsyntesen i naturfag til avansert algebra i matte. De fleste av disse videoene er på engelsk, men der finnes noen gode norske videoer også, særlig om naturfag. Bruk internett for alt det er verdt!

Matematikk.org er en norsk nettressurs for matte som flere universitet og Matematikksenteret står bak. De har blant annet «Orakelet» som du kan sende inn dine egne mattespørsmål til. Du finner Orakelet her!

Foto: Tim Gouw, Unsplash.com

Valgt feil?

Det er ikke lett å vite hva man er interessert i før man får prøvd seg i det faget. Kanskje du valgte noe som du synes virket spennende, men det viste seg å være noe av det kjedeligste du har vært borti? Til syvende sist var realfag kanskje ikke noe for deg? Fortvil ikke! Enten du har valgt feil programfag, språkfag eller matte, er det som oftest en mulighet å få ordnet opp i det. Ta kontakt med faglæreren din og rådgivertjenesten på skolen, fortell dem om situasjonen og få hjelp til å få byttet fag.