De beste julegavene til hele familien

Vi er nettopp kommet inn i desember, den mest hektiske måneden i året for mange. Studenter og elever har ofte eksamener og tentamener før jul, og voksne stresser med andre juleforberedelser. Siden det ofte er vanskelig å finne ut hva man skal gi bort i julegave, har vi laget en oversikt for deg. Her finner du de beste julegavetipsene, slik du slipper å bruke så mye tid på å tenke de ut selv.

 

Opplevelser

Både barn, unge og voksne synes det er veldig gøy å få opplevelser i julegave. En opplevelsesgave kan være en aktivitet, reise, attraksjon, et opphold eller lignende. Siden du kan kjøpe opplevelsesgaver helt frem til julaften, er dette en super gave å gi for dem som er litt sent ute. Dette viser at både gaven er gjennomtenkt og godt planlagt. En opplevelse trenger nødvendigvis heller ikke å være så dyr. Foreldre vil nok synes det er supert å få en billett til en teaterforestilling eller en konsert. Konserter er også en sikker vinner hos unge. Karpe skal for eksempel ha konserter i Oslo i 2021, så for dem som liker Karpe må dette være drømmegaven. Om ikke Karpe, kan Jugend-billett være en fin gave. I tillegg går det også an å gi øl-smaking, en reise, et hotellopphold eller PT – timer i gave.

Jugendfest. Foto: Nils Harald Ånstad (smp.no)

Elektronikk

Elektronikk er nok det som er mest «safe» å gi til unge. De aller fleste er veldig opptatt av elektronikk og vil som oftest ha det nyeste. Det hotteste på markedet nå er Apple Airpods Pro. Dette er øreplugger med bluetooth-kobling og trådløst ladeetui. Airpods er helt perfekt for alle som liker å ha noe å lytte på i øret, enten det er på trening eller bussen. Et annet produkt som er veldig «inn», er Google Home. Google Home er en smart høyttaler med Google Assistant som man kan styre med stemmen. Dette er både en god, men også moderne høyttaler. Det finnes også en mini-versjon av denne som heter Google Home mini. Det er en litt mindre og annerledes versjon, bare mer budsjettvennlig.

 

Foto: Unsplash

Gavekort

 Er du helt «stuck» når det kommer til julegaver, er gavekort det beste å gi. Det er både enkelt å gi, men også kjekt å få. Det finnes mange ulike typer gavekort. Vet man ikke hva personen liker, kan man kjøpe gavekort på et kjøpesenter, slik personen selv får velge hvilken butikk det skal brukes det på. Er det derimot til far eller mor som man kjenner godt, kan man gi et gavekort på noe som er litt mer gjennomtenkt. Til mor kan det være en god ide å gi det på et spa eller en hudbehandling. Far ville kanskje blitt mer fornøyd med et gavekort på vinmonopolet.

 

Foto: Unsplash

 

Myke pakker

 Myke pakker er for noen de kjedeligste gavene, mens for andre de beste. Selv om at det noen ganger kan være kjedelig å få myke pakker, kan de være veldig nyttige. Klær som er praktisk å få i julegave og som er kjedelig å kjøpe selv er sokker, undertøy og treningstøy. Ofte bruker man disse tre tekstilene til de er helt utslitt, så derfor kan det være veldig greit å få dette under treet. Ekstra stas er det om disse plaggene er av god kvalitet, slik de holder til neste jul. Utenom dette er det gøy for moteinteresserte å få en kul jeans eller fin genser i gave.

 

Personlige julegaver

Sist, men ikke minst, personlige julegaver. Dette må nok være de koseligste julegavene å få uansett alder. Personlige julegaver kan være fotoalbum med tekst, fotokalender, et smykke med inngravert forbokstav eller et fint deksel med personlig bilde. Det finnes mange nettsider der man kan få laget personlige julegaver. Så det er bare å ta et google søk, og så finner du det meste. Mine favorittsider er Fotoknudsen og Japan Foto.

 

Forhåpentlig har du funnet noen nyttige julegavetips her som kan hjelpe deg på veien. Lykke til med jule-shoppingen!