Petter Northug åpner X2 Festivalen 2020 i Volda

Hele Norges skikonge, Petter Northug, kommer til årets X2 Festival for å dele sin gulloppskrift, skriver festivalen i en pressemelding.

Mannen som omtalte VM-stafetten i 2007 som «Barneskirenn», like etter å ha sikret Norge gull i Sapporo, kommer til Volda torsdag 16. april for å fortelle om sin reise. Det melder X2 Festivalen i en pressemelding.

Kjempet seg videre til å bli best i verden

FOTO: Privat

Da Northug var liten hadde han en drøm om å bli en god skiløper, men tapte nesten alle skirennene. Til tross for dette, har han i senere tid blitt kjent som en av verdens beste skiløpere.

Etter Northug slo igjennom som tjueåring i 2006 har han vunnet tretten VM-gull, der syv av de er individuelle. Han har to OL-gull og 38 enkeltseiere i verdenscupen, som førte til at han vant verdenscupen sammenlagt i 2009/2010 og 2012/2013.

15 års jubileum

-Vi gleder oss til å vise Petter hva Sunnmøre har å by på. Dette blir en rå start på 15 års-jubileet vårt, forteller Mathias Remmereit, festivalsjef for X2 Festivalen.

Northugs foredrag er et av flere høydepunkt under festivalen som feirer 15 år i 2020. Med egen dokumentarfilmproduksjon, konserter, foredrag og konkurranser, vil festivalgjengere få med seg alt fra fjord til fjell, skriver arrangøren.

Northug vil bli med på å åpne festivalen, samt holde et skreddersydd foredrag i Propellhallen og festivalområdet i Volda sentrum 16. april.