Morsdag på søndag – dette kan du gjøre for henne

På søndag er det morsdag igjen. Dagen der mødre over hele landet blir hedret for den jobben de gjør som mor. På denne dagen er det vanlig for mange at mor får en liten oppmerksomhet eller gave. Dette kan være i form av en blomsterbukett eller en opplevelse. Alt etter hva man vil, og selvfølgelig etter hva lommeboken tillater🙈 I alle fall er denne dagen super til å vise at man setter pris på og er glad i moren sin. Disse tipsene kan gjøre det litt enklere for deg å finne ut hva du vil gjør for moren din.

Opprinnelsen til morsdag

Første gang morsdag ble feiret var i USA i 1908 og i 1914 erklærte daværende president den første nasjonale morsdagen. I Norge derimot var ikke den første nasjonale morsdagen før i 1918. Grunnen til at vi feirer morsdag er rett og slett for å hedre mødrene våres.

 

Foto: Unsplas.com

De beste gavene

Det beste man kan overraske moren sin med på morsdagen, må nok være frokost på sengen. Kanskje også med en fin bukett med blomster. Å få frokost på sengen, i tillegg til å kanskje få sove lengre er noe som vil falle i smak hos de aller fleste mødre. Mange mødre setter nok mer pris på opplevelser og handlinger, enn materialistiske ting. Fine opplevelser å gi mamma til morsdag kan være et restaurantbesøk eller en kinoopplevelse. Legger man litt ekstra vekt på denne dagen kan det å gi en spa-behandling være en super gave.

Det å finne en passende gave til mor handler egentlig bare om å tilpasse seg selv. Er man en kreativ type kan det å sette sammen en film av videoer og bilder med minner man har i lag være koselig å gjøre. En slik type gave vil hun nok bli veldig glad for, ettersom det også er en god dose omtanke i denne gaven. Er man derimot flink til å bake, ja da kan man absolutt bake en god kake.

Liker du derimot best å gi materialistiske ting kan du gi et fint klesplagg eller noe kosmetikk. Det kan enten være en leppestift eller en myk og god genser. Accessories som smykker eller øredobber er også fine gave.

Om du ikke ønsker eller kan gi henne noe, vil hun nok uansett sette pris å bli mint på at hun gjør en god jobb som mor❤️