U.-KA i Ålesund – av studenter for alle

U.-KA i Ålesund går snart av stabelen og studentene jobber på spreng for å få den beste U.-KA festivalen som har vært arrangert i Ålesund så langt.

U.-KA i Ålesund er en festival som arrangeres av studenter ved NTNU i Ålesund. Det blir lagt opp til en uke med show og spennende aktiviteter for alle. Formålet med festivalen er at den skal appellere til både barn og unge, familier og studenter som et bidrag til Ålesunds kulturliv. Festivalen tar etter UKA eller «studenteruka» som startet i Trondheim i 1917 og som etter egen påstand har blitt Norges største kulturfestival.

Vilde Nagel Fredriksen som forrige år var engasjert i U.-KA styret, har i år tatt på seg vervet som leder for hele festivalen. Hun sier at Festivalen skal tilby et variert program for enhver smak, som på sikt har som formål å samle Ålesund på tvers av næringslivet, studentmassen og Ålesund sin resterende befolkning.

– U.-KA i fjor var helt fantastisk. Festivalen i fjor ble et vendepunkt for U.-KA hvor vi implementerte en ny strategi og visjon om å engasjere, motivere og underholde mer av befolkningen i sentrum. U.-KA gikk dermed fra å være en studentfestival, til å bli en by-festival av studenter for alle, sier Nagel.

Programmet foregår fra 13-21 Mars og inneholder blant annet U.-KA Latter med Jonna Støme og Ole Soo, konsert på terminalen med Kjartan Lauritzen, Revy og Familiedag i sentrum.

Program

Ønsker å gjøre Ålesund til en av Norges beste studentbyer

Alle arrangementene er åpen for alle, foruten de arrangementene som krever aldergrense. Nagel forteller at de håper å engasjere så mange som mulig og programmet er laget sånn at forhåpentligvis alle skal finne noe som interesserer dem uansett livssituasjon og interesser. Videre sier hun at noen av arrangementene har aldersgrense 18 år, men da har de unge i Ålesund også mulighet til å delta.

– Vi ønsker å engasjere alle aldersgrupper og på denne måten fremme Ålesund som kulturby og destinasjon. Vi håper også på å heve trivselsfaktoren i Ålesund ved å skape liv i sentrum, og slik bidra til å gjøre Ålesund til en av Norges beste studentby og et sted studenter velger å bosette seg etter studietid.

Vi trenger at lokalbefolkningen gir oss en sjanse

Vilde Nagel. Foto: Privat

Selv om arrangementet er åpent for alle er det et tydelig mindretall av deltakere som ikke er studenter, hvorfor det er slikt er vanskelig å si noe om. Det er en mulighet for at alle ikke får med seg hva som skjer i byen og at enkelte stiller seg heller skeptiske til hele festivalen.

– I fjor var det et ok oppmøte med folk som ikke var studenter, men vi merker fortsatt at sunnmøringene er litt skeptiske til oss. Dette er helt forståelig, og det er lett å tenke siden det er studenter som arrangerer og at det bare er for oss. Vi håper at etter i fjor, da folk så hvor gøy det var på arrangementene, at de i år har lyst til å teste det ut for seg selv. Vi håper at en dag U.-KA blir likestilt med Jugend- og Giskefestivalen. Men da trenger vi at lokalbefolkningen gir oss en sjanse, og kommer og har en spektakulær festival opplevelse med oss sier Nagel.

 

Oppfordrer alle til å stille opp
Nagel forteller oss at U.-KA ifjord var en suksess som de skal videreføre i år. Studentene legger ned mange frivillige arbeidstimer og en masse energi for å få festivalen så bra som mulig. Det er lagt til rette for at alle skal ha det gøy og sitte igjen med en god opplevelse. Hun oppfordrer alle til å stille opp på ett eller flere arrangementer for å se hvordan ting foregår.

Du kan se bilder og lese mer om U.-KA festivalen på deres Facebook side og hjemmeside.

U.-KA I ÅLESUND

https://www.facebook.com/ukaialesund