5 ting du kan gjøre i disse korona-tider

Nå for tiden er de aller fleste rammet av korona-krisen. Både skoler, treningssentre og andre virksomheter i hele landet er stengt. Siden det nå er anbefalt av helsedirektoratet å holde seg minst mulig blant folk og mest mulig hjemme, kan disse tipsene hjelpe deg med å finne ut hva du skal gjøre for å få dagene til å gå.

Ta igjen tapt skolearbeid

Noen skoleelever ligger nok bak skjemaet når det gjelder skolearbeid, derfor kan man bruke disse ukene på å ta igjen dette. Det vil ofte være lettere å ta igjen tapt skolearbeid når det ikke er noe som skjer og når det ikke er noe man hele tiden skal rekke. Et godt tips er å lage seg en timeplan og skrive opp hva man skal gjøre hver dag, slik det blir enklere å ha kontroll på hva man skal gjøre til enhver tid.

person writing on white paper
Foto: Unsplash

Se på serier og filmer

Siden du nå gjør en samfunnstjeneste ved å være hjemme og unngå å være blant folk kan man faktisk ha god samvittighet når man velger å bruke tiden sin på å se serier og filmer. Det finnes hundrevis av serier og filmer på blant annet NETFLIX og HBO, så det er bare å begynne å lete. Nylig kom Paradise Hotel ut med ny sesong, så er du glad i reality er dette absolutt noe for deg. Liker du derimot dramaserier bedre burde du sjekke ut You på NETFLIX, som også har kommet ut med ny sesong for ikke lenge siden.

person holding remote pointing at TV
Foto: Unsplash

Hjemmetrening

Siden alle treningssentre i hele landet er stengte, kan hjemme trening være et alternativ. Det er viktig at vi beveger oss og gjør andre ting en å bare sitte stille. Ved å trene får man både mer energi og bedre søvn. Det finnes mange videoer på Yotube som man kan bruke når man skal trene hjemme. Det eneste man trenger er som oftest kun en treningsmatte. Det finnes også flere ulike treningsapper der de viser øvelser som også kan gjennomføres hjemme. Appen «Tone & Sculpt» er en trenings app der man kan velge hvilke muskelgrupper man vil trene. Det er også mulig å sette opp en treningsplan og matplan inne på appen. Alle øvelser i appen blir visst på en god måte med en tilhørende forklaring. Et alternativ til å trene styrke hjemme kan være å enten gå eller løpe seg en tur ute.

Rydde og organisere

Siden de fleste har såpass mye tid hjemme nå, kan det å rydde og organisere være supert å få gjort nå. Man har kanskje tid til å gå enda litt dypere i skuffene nå siden det ikke vil bli så mye å finne på fremover. Et tips når man skal rydde og organisere er å ta en ting av gangen. Ikke gå løs på alt mulig samtidig, for da blir det bare kaos og du vil aldri bli ferdig. Skriv gjerne ned en liste med ting du vil få gjort, slik det vil bli lettere å holde kontroll. Du kan i tillegg gjøre dette mer morsomt ved å høre på vår podkast «Byrampen»!

assorted-color apparels

Tilbringe tid med familien

Er det en ting som er sikkert så er det at denne tiden er fin å tilbringe sammen med familien. Selv om det ikke går an å finne på så mye ute, med tanke på å dra på kino eller liknende, finnes det andre ting man kan gjøre i sammen. I stedet går det an å gå turer i skogen eller spille brettspill inne. Det fine med dette er at det både er koselig, men også gratis. Det går også an å ha filmkveld eller lage noe god mat i lag.

Uansett hva du finner på i disse dager, er det viktig å følge rådene myndighetene gir slik vi på best mulig måte kan komme oss gjennom dette.