Hvor rent er det på McDonald’s og Burger King på Amfi Moa?

Er du en av de som unngår å ta borti mest mulig når du er på restauranter som McDonald’s og Burger King? I media hører om fast-food  som må stenge ned over dårlige hygieneforhold. I januar tok TV2 i samarbeid med NMBU en test av 140 lokaler med McDonald’s og Burger King. I testen kom det frem at 6/10 lokaler hadde for store mengder tarmbakterier. Men har du noen gang lurt på hvordan standarden er i Ålesund? Vi tok testen i samarbeid med Eurofins for å sjekke hvordan de kommer ut her.

Testen ble tatt på Burger King Moa og McDonald’s Moa i Ålesund. Vi tok to tester på hvert av lokalene. En av de nye skjermene og en av bordene. På begge testene kom de godt ut! Vi testet for e. coli, aerobe mikroorganismer og enterobacteriaceae. På alle 4 testene kom resultatet ut på <10 cfu/g (under 10 kolonier som former per gram), altså ikke en betydelig mengde.

McDonald’s Amfi Moa. Foto: Amfi Moa

– Vi ønsker at alle som besøker McDonald’s skal ha en god restaurantopplevelse, og renhold er en viktig del av opplevelsen. Vi er svært opptatt av hygiene og matsikkerhet, og det er selvsagt hyggelig for oss at vi kommer godt ut i Sunnmørspostens test. Vi gjennomfører selv tester, i tillegg til at vi har uavhengige tredjepart som gjennomfører slike tester hos oss for å sikre at våre rengjøringsrutiner følges. Det er veldig ofte svært høyt trykk i restauranten med mange gjester samtidig, og jeg er stolt av våre medarbeidere som klarer å levere god mat rask til så mange gjester, samtidig som de evner gjennomføre våre rutiner for renhold, sier franchisetaker Sverre Villanger ved McDonald’s Moa Gård i Ålesund.

McDonald’s Amfi Moa ute. Foto: Amfi Moa

Burger King har ikke kommentert saken.

Du kan altså mest sannsynlig ta på både bordet og skjermene på McDonald’s og Burger King uten å vær redd for å bli syk. Men i disse korona-tider kan det være lurt å være forsiktig. Det vil nok ikke skade å vaske hendene både før og etter du spiser.