Er det lurt å skaffe seg et kredittkort?

De aller fleste har hørt om kredittkort og er kjent med hva det er for noe, men er det noe vits i å ha et kredittkort når man har et vanlig bankkort? I denne artikkelen får du vite mer om de ulike fordelene ved kredittkort, og hvorfor mange velger å ha et.

Et kredittkort har nemlig mange fordeler med seg, selv om det selvsagt også kan medføre store konsekvenser ved misbruk og en dårlig holdning til det. For mange, blir det å ha et kredittkort nesten som å føle at man har uendelig mye med penger. På et kredittkort har du en kredittgrense, som du ikke kan overskride. Altså, enkelt forklart, er en kredittgrense hvor mye du kan ta ut i kreditt, eller enda enklere, hvor mye du kan bruke på kortet.

Foto: Unsplash.com

Men er du derimot bevisst på hvordan du skal bruke et kredittkort riktig, og passer på å betale regningene dine ved forfall, gir et kredittkort deg mange gode fordeler. Ut og reise? Vel, kanskje ikke i disse tider, men når tiden er inne og du kan reise rundt i verden igjen, gir et kredittkort deg god beskyttelse om du skulle være så uheldig å oppleve svindel eller å bli belastet for noe du egentlig ikke har kjøpt. Mange kredittkort har også ulike fordeler, som reiseforsikring og drivstoffrabatter. Det er alltid en fordel å betale med kort, spesielt i utlandet. Da er det bedre å ha et kredittkort å bruke, enn et debetkort som tar penger fra kontoen med en gang, dersom det skulle vise seg å være en feil ved summen du har betalt. Å få tilbake penger du har betalt med et debetkort er nærmest umulig, men et kredittkort derimot gir deg god beskyttelse mot dette.

Foto: Unsplash.com

Dessuten, bygger du deg opp en kredittscore som enkelt forklart, er hvor mye bankene vet du er å stole på. Jo bedre kredittscore du har, jo enklere blir det å ta større lån, fordi bankene vet at du er til å stole på og at du betaler regningene dine i tide. Derfor kan det være lurt å skaffe seg et kredittkort så fort man fyller 18, og begynne å handle for små beløp! Men det er veldig viktig at du betaler regningene i tide og ikke bruker mer enn du har!

Foto: Unsplash.com

Hvilket kredittkort skal man velge?

Som mange sikkert har fått med seg er det mange ulike kredittkort og det kan være vanskelig å finne ut av hvilket kort som passer deg best. Noen banker tilbyr aldersbaserte fordeler, noen har årsavgifter på kortene, andre har ikke, og de fleste kortene har ulike fordeler som enten cashback, flypoeng, forsikring eller noe slikt. Nettsiden Bytt.no er da fin å bruke for å få en full oversikt over de ulike kredittkortene, og finne hvilket kort som passer deg best.

Noen vil ha lav rente, andre vil ha visse fordeler. Ved å bruke sammenligningstjenesten på Bytt.no, ser du hvilken bank som gir hvilke fordeler. Bestemmer du deg for å skaffe deg et kredittkort, må du som alltid huske å betale i tide!