Fra hverdagspoet til bokdebutant

Volda-studenten Sabina Store-Ashkari (20) har alltid hatt en stor lidenskap for skriving. Nå debuterer hun med boken «Ingenting usagt».

Sabina Store-Ashkari (20) fra Vadsø i Finnmark har hatt en stor skriveglede siden hun var liten, men det var ikke før midten av tenårene hun oppdaget at poesi virkelig var noe for henne. Til vanlig studerer Sabina journalistikk ved Høgskolen i Volda, og stortrives i bygda på Søre Sunnmøre.

Helt siden 16-års alderen har hun brukt Instagram til å legge ut diktene sine – og der har hun over 6000 følgere. Nå er hun aktuell med boken «Ingenting usagt» med samme navn som sin populære Instagramkonto @ingentingusagt.

Om relasjonen mellom mennesker

– «Ingenting usagt» er en poesisamling fra et blottet hjerte. En bok om de altoppslukende følelsene vi alle kjenner på. Om å være ung, sterk og sårbar. Om knuste hjerter, nære vennskap, håp, drømmer og egenkjærlighet, forteller Sabina.

Sabina Store-Ashkari (20) debuterer med poesisamlingen sin «Ingenting usagt»

Bokdebutanten Sabina beskriver sine dikt om det å være ung sett fra en ung kvinnes ståsted.

– Jeg håper diktene mine klarer å fange opp hele spekteret. Alt fra vanskelige ting og til skikkelig fine ting. Jeg vil at de skal skildre store emner som kjærlighet, relasjoner, sorg, håp og drømmer. Så gjengangeren i diktene mine er relasjonen mellom mennesker, sier Sabina.

Bruker Instagram for å nå ut

I de siste årene har Instagram blitt en mer og mer populær plattform for poesi. – Det er en veldig bra plattform til å publisere dikt på og nå ut til fine mennesker. Det er også givende og det gjør at man kan utvikle seg som skribent. Hun forteller oss at alt ikke går ut på Instagram. – mye blir privat på notatblokka også, sier hun.

Får skryt fra Trygve Skaug

Trygve Skaug er svært populær og har stor suksess med dikt på Instagram.

– Dette treffer meg rett i magen. Sabina går ingen omveier på vei inn til innsiden min. Alt kjennes så ekte, og hennes stemme kommer så tydelig frem. Strålende!, har Trygve Skaug sagt om diktene til Sabina.

Hvordan føles det?

– Det er det fineste komplimentet jeg noen gang har fått. Han er utrolig dyktig. Det er surrealistisk og veldig gøy å få et så fint kompliment av noen jeg ser sånn opp til!

Har du noen favorittkontoer på Instagram?

– Det er kjempe mange dyktige der ute! Mine favoritter må nok være: @trygveskaug, @midnattspoesi og @ungdompoesi. De fortjener litt ros de også, all applaus de kan få!