Byrampen lanserer RT2020 i samarbeid med Sunnmørsposten!

Byrampen-gutta Charlie Eikås og Joakim Jenssen har i de siste dager jobbet på spreng med å samle inn bilder og få russ med på RT2020-prosjektet til Sunnmørsposten og Byrampen. Prosjektet er et digitalt russetreff som samler russen i Ålesund og omegn til en digital feiring i disse dager hvor den vanlige feiringen har falt bort.

Skjermdump fra facebook-eventet.

Prosjektet går ut på at russen sender inn bilde/video av seg selv i russedrakt, bilder av bussen sin, russekort og lignende, som da fører til at de er med i trekningen av et gavekort på 2020 kroner. RT2020-«bussen» er publisert på nettsiden til Byrampen og på smp.no, med mulighet for at noen av bildene havner i papirutgaven av Sunnmørsposten. Når mange har brukt store summer på drakter, busser og russekort og ikke får brukt det og vist det fram på vanlig måte i år, vil Byrampen og Sunnmørsposten stille opp med en digital arena for å skape samhold blant russen, samt å lage en plass der russen kan vise seg frem.

Hvordan har det gått å få starta prosjektet?

Charlie Eikås. Foto: Privat

Vi snakket med Charlie og Joakim om hvordan prosjektet hadde gått, og om det var vanskelig å få folk til å bli med.

– Det var litt vanskelig å få respons, sier Charlie. Ungdom er ikke lett å snakke med til tider, men jeg synes at selve konseptet er veldig kult og at det åpner for at man kan se flere enn kun de man kjenner. Jeg håper dette blir en greie i årene fremover også, avslutter han.

 

Joakim Jenssen. Foto: Privat

– Vi har prøvd å spre ordet til flest mulig «in person», og ellers har vi prøvd å få russepresidentene til å legge ut innlegg i skolens egne Facebook-grupper om RT2020. Siden det er et nytt konsept, er folk skeptiske og skjønner ikke helt greia. Så det er ikke alle som har tatt bryet til å melde seg på. Men jeg tror at hvis dette blir en årlig trend, kan dette nok bli en fast årlig tradisjon på Sunnmøre, sier Joakim.