Dette synes elevene på Fagerlia VGS om «Lille Stortinget»

Dette synes elevene på Fagerlia VGS om «Lille Stortinget»

21.-23. januar ble det lille stortinget ved Fagerlia VGS arrangert for 5.gang på rad. Det lille stortinget er et rollespill der elevene får tildelt ulike roller som skal speile rollene regjeringen og stortinget har. Noen var representanter, imens andre var ulike ministere. Det lille stortinget gir et innblikk i norsk politikk og hvordan det fungerer. Vi har snakket med noen av elevene som var med i rollespillet om hva det lille storting betyr for dem.

Maja Egset, Matas Tribusininas og Mathilde Bjørstad er noen av elevene som var med i rollespillet forrige uke.

Maja Egset hadde rollen som partileder for Rødt. Foto: privat

Maja Egset hadde rollen som partileder for Rødt under det lille stortinget.

-For meg var det lille stortinget en veldig lærerik opplevelse. Jeg hadde allerede en viss peiling på politikk, men det å få være med på et rollespill på denne måten gidde et helt nytt perspektiv på hvordan det fungerer. Ikke bare skjønner man tydeligere kompromissene som skjer i faktisk politikk, men også hvilke komplikasjoner som kan forekomme ved å sitte i regjering, og hvor viktig opposisjonspartiene vi har i Norge faktisk er. Jeg fikk definitivt veldig mye ut av det lille stortinget. Både med tanke på ved å tale og debattere, men også en større forståelse for hvordan politikk fungerer i praksis. Alt i alt var det super lærerikt og ikke minst gøy.

Mathilde Bjørstad som var partileder for Kristelig folkeparti, hadde også en del kunnskap om politikk fra før av.

-Jeg synes det lille stortinget var veldig kjekt. Jeg lærte masse om både stortinget og de ulike partiene. Jeg fikk virkelig også et nytt innsyn på hvordan det fungerer.

Matas Tribusininas hadde rollen som partileder for Senterpartiet.

-For meg var det lille stortinget en flott mulighet til å kjenne på og lære hvordan stortinget fungerer på ekte. Vi fikk være med på både partimøter, komitemøter, voteringer, forhandlinger og debatter. Dette gjorde at jeg blei dratt med i spillet. Når det var ferdig fikk jeg bare lyst på mer. Dette var kjempe gøy.

For de fleste elevene som var med på rollespillet virket det som om at det lille stortinget var en suksess. De aller fleste synes det var en annerledes, men gøy måte å lære om politikk på.

 

(Toppfoto: Marie Jønland Osen, Fagerlia vgs.)