Foto: Unsplash.com

Ti tips for å spise sunn mat på budsjett

Å spise sunn mat trenger ikke nødvendigvis å være dyrt. Her er noen tips til å handle sunn mat på budsjett!

1. Dra på matbutikken med mett mage

Når man handler mens man er sulten, er det fort gjort å kjøpe noe man ikke trenger som ikke er særlig budsjettvennlige. Derfor er tips numero uno å gå på butikken med mett mage, så du ikke spontankjøper noe usunt fordi du er sulten.

2. Ukesplanlegg måltidene dine

Til tider kan handlelister og ukesplanlegging være et tiltak. Du sparer både tid og penger på å planlegge måltidene dine. Du får en oversikt over hva du skal spise, og kan handle inn alt på en gang. Skriv handlelisten slik at du er sikker på at du får med deg alt du trenger.

Foto: Unsplash.com

3. Spis restene du setter i kjøleskapet

Når du ukesplanlegger måltidene dine må du sørge for å spise opp restene du setter i kjøleskapet. Hvis ikke er det ikke like mye vits i å ukesplanlegge.

4. Se etter tilbud

De fleste matvarekjedene har ofte regelmessig tilbud på ulike varer. Dette kan du se på «Mattilbud»-appen! Denne appen er genial, og gjør det lettere å finne tilbud i matbutikkene. Er det tilbud på kjøtt,fisk, kylling og lignende er det bare å fryse det ned. Matvarer du vet du spiser mye av kan du hamstre inn. Dersom det er matvarer du vet du ikke spiser opp, blir hensikten med å kjøpe inn mye borte.

5. Kjøp billigmerker

De fleste store matkjedene har begynt med egne matmerker, som på Rema 1000, Coop og Kiwi. Deres produkter er gjerne billigere, samt de fra First Price og X-tra.

Foto: Unsplash.com

6. Dropp Pepsi Max

Brus, sjokomelk eller økologisk juice kan du bare droppe dersom du har tenkt til å spare penger – drikk heller vann eller kjøp saft som varer litt lengre. Det er både bedre for kroppen og tennene dine, i tillegg til å koste mindre.

7. Spis mindre kjøtt

For alle kjøttelskere der ute, tipser jeg «dessverre» om at matretten blir fort mye billigere dersom man kutter ned på sitt eget kjøttforbruk. Bytt ut kjøtt med kikerter, bønner eller linser, så sparer du en del penger. En favoritt som alltid går igjen hos meg er bakt søtpotet med stekte kikerter i paprikakrydder, hummus og tomatsalat.

8. Spis etter sesong

Det er enkelt å få tak i all slags frukt og grønt når som helst i året. Likevel er det lurt å la være å kjøpe for eksempel jordbær på vinteren enn på sommeren. Da er den som oftest dyrere. Fisk og skalldyr smaker bedre i vinterhalvåret.

Foto: Unsplash.com

9. Lag brød selv

Å lage hjemmelaget brød kan være både tidkrevende og kan bli sett på som et ork for mange. Men det tar ikke så lang tid som man kanskje tror. Det er hevingen som tar tid, men da kan man gjøre andre ting. Det blir billigere å bake brød i lengden, enn å kjøpe det i butikken. Hvis du baker brødene dine selv vet du også akkurat hva innholdet i brødet er.

10. Lag din egen matpakke

Å kjøpe lunsj i kantinen kan bli en veldig dyr affære. Lag heller matpakken din hjemme. Maten man lager selv er som regel sunnere enn den man kjøper i kantiner eller på cafe, fordi man har bedre kontroll på hva som er i den.

Legg igjen en kommentar