Ti produktive ting du kan kaste bort tiden din på

Nå som korona herjer i Norge, det skjer lite og de aller fleste må være hjemme, kan det fort bli ganske kjedelig. Det blir fort å kjøpe inn ekstra mye snacks og sitte hjemme å sløve med Netflix eller lignende. Men bare fordi vi må være hjemme betyr ikke det at man ikke kan gjøre noe produktivt med den tiden man har. Så her er ti forslag til noe produktivt du kan gjøre mens du først kaster bort tiden hjemme uansett.

foto: Unsplash
  1. Lære deg et nytt instrument

Hvis du noen gang har hatt lyst å plukke opp et instrument er dette den perfekte tiden å gjøre det på. Å lære seg noen enkle sanger eller melodier på de fleste instrument er enklere enn mange tror. Det skal ikke mange timer før man har noe å prestere med. De fleste har også tilgang på for eksempel gitar og piano man kan prøve seg på. Hvis ikke kan man også kjøpe et instrument fra en nærbutikk eller brukt på finn.

foto: Unsplash
  1. Gjøre den tingen du har utsatt lenge

Vi har alle den tingen vi har skulle gjort i månedsvis, men aldri fått oss til å gjøre. Nå har du hvertfall ingen unnskyldning til å utsette det mer. Hva den «tingen» er, er nok ulikt fra person til person. Men nå er en like god tid som alltids til å få det overstått.

foto: Unsplash
  1. Begynn å lær deg et nytt språk

Å lære seg et nytt språk tar lang tid. Men man trenger ikke kunne et språk flytende for at det skal være nyttig. Å bare lære seg noen enkle strofer eller å telle til hundre er relativt enkle øvelser som alltid er kult å kunne dra frem i spesielle anledninger når det er relevant. Nå som man har mye hjemme tid kan man bruke noen minutter av dagen på å lære seg noen enkle setninger på det språket man vil.

foto: Unsplash
  1. Les en bok/lydbok

De aller fleste skulle ønske de tok seg tid til å lese/høre flere bøker og nå er det perfekte tidspunktet å gjøre det på. Man kan gå på biblioteket og låne en bok eller få abonnement på lydbøker gjennom en side som for eksempel fabel eller lignende.

Foto: Unsplash
  1. Lær deg alle land i verden

Har du hørt om land som Timor-Leste, Belize eller Djibouti? Antageligvis, hvis du er som folk flest, er svaret nei. Men hvis du har lyst å forbedre dine geografikunnskaper kan du prøve å lære deg navnet på alle land i verden. Hvis du synes alle land i verden blir for mye kan du også prøve å lære alle land i et kontinent som Europa eller Afrika osv.

Foto: Unsplash
  1. Trene

Å trene mer er noe alle har godt av. Selv om treningssentrene er stengt, er ikke det en unnskyldning til å slutte å trene når du fortsatt kan gjøre det hjemme. Hvis du ikke har tilgang på utstyr hjemme kan du også fint dra på joggetur eller gjøre andre øvelser som ikke krever utstyr.

Foto: Unsplash
  1. Hjelp en nabo

Noen trenger mer hjelp en andre, spesielt i disse korona-tider. Hvis du vet om noen som er ekstra utsatt eller trenger hjelp med å handle eller gå tur med hunden kan du hjelpe til. Nabohjelp har blitt en populær app i Norge og ved å logge deg på der kan du se om det er noen i ditt nærområde som trenger hjelp med noe. Så hvis du vil gjøre noen en hyggelig gest er dette en fin måte å gjøre det på.

Foto: Unsplash
  1. Kontakt noen du ikke har snakket med noen på lenge

Noen ganger tar hverdagen opp mye tid av livet ditt og det er ofte fort gjort å miste kontakten med familie eller bekjente. Den beste måten å bekjempe ensomheten på er å kontakte noen du ikke har snakket med på en god stund, og catche opp på hva som har skjedd siden sist. Å ha det gøy og underholdende med andre mennesker er en god måte å slå unna tiden på.

Foto: Unsplash
  1. Rydd i hjemmet ditt

Alle har noe hjemme de burde rydde opp i. Det trenger ikke nødvendigvis være småting som ligger og slenger rundt omkring. Det kan også være haugen med klær du ikke bruker lenger. Poenget er at å leve i ryddige omgivelser gir oss mer livsglede og det er lettere å ha det fint på innsiden når det også er fint på utsiden.

Foto: Unsplash
  1. Ta opp igjen en gammel hobby

Har du en gammel hobby du har lagt fra deg for lenge siden? Hvis du er tom for ting å finne på kan det å plukke opp noe du drev med før kan det være noe å gjøre på. Om det er strikking, sykling, spilling eller legge puslespill er det samme. Hvis det var noe du likte å gjøre før, vil det nok være like gøy å gå tilbake til.

Foto: Unsplash