Ungdommens koronasommer: Bruker tiden på jobb og idrett

Ungdommene har delte meninger om denne annerledessommeren, men er enige i at den også har positive sider.

Sunnmørsposten har tatt en prat med ungdommer om hva de bruker sommeren på, og hvordan korona endrer på planene. De er enige i at det er kjekt at alle vennene er hjemme samtidig i år.

Bruker tiden på jobb og idrett

Caroline Garcia de Presno og Linn Mari Langøy Sunde (begge 17) er ferdige med første året på Fagerlia videregående skole. Korona-situasjonen har endret en del på planene deres.

— Jeg skulle egentlig på ferie, og hadde gledet meg til Jugendfest, sier Linn Mari.

— Det var ganske lame (teit journ.anm.) i år uansett. Så det går greit, skyter Caroline inn.

Caroline synes det er dumt at det er begrenset hva man kan gjøre med venner. Hun har tidligere vært permittert fra jobben på Peppes Pizza, og nå jobber hun kortere vakter og mindre enn før.

Jentene bruker sommeren på idrett og jobb.

— Jeg har hest, så jeg er der hver dag. Nå som det har vært korona har jeg fått jobbet med idretten og trent meg skikkelig opp til sesongen neste år, sier Linn Mari.

— Egentlig går det litt bra at det er korona akkurat denne sommeren, for jeg skulle ikke så mye annet enn å jobbe uansett. Så man kan bruke korona som unnskyldning for hvorfor man ikke drar på ferie og finner på spennende ting, sier Caroline.

Gleder seg til å begynne på videregående

Casper Rindarøy (16) og Marcus Grande (15) er nettopp ferdig på Kolvikbakken ungdomsskole. Begge har søkt elektrolinjen ved Borgund videregående, og venter på svar på om de har kommet inn. Guttene har ikke jobb, men de har ingen problemer med å fylle dagene i sommer.

— Mesteparten av tiden bader vi. Når det er dårlig vær trener og spiller vi, sier guttene.

— Vi merker at det ikke er så mange arrangement. Men det er ikke så ille når alle er hjemme, og man kan samle en liten gjeng.

Guttene synes det er trist at de ikke fikk en skikkelig sommeravslutning med klassekameratene fra ungdomsskolen, og at det ikke går an å samle så mange i sommer. På spørsmål om hva de gleder seg mest til når korona er over, er de sikker i sin sak.

— Samle enda flere venner til fest.

— Har badet mye

Søstrene Selma Endal Andersson (12) og Elisa Endal Andersson (17) er på tur til Ålesund sammen med tremenningen Vilde Hjelle (17). Jentene kommer fra Nordfjordeid, og har dratt til Ålesund for å shoppe.

— Vi overnattet fra i går til i dag, og er på tur sammen med mamma. Vi er her for å shoppe, sier Selma.

Jentene skulle egentlig på ferie til utlandet, og har blandede følelser om at de skal være hjemme i sommer.

— Det er litt kjipt men bra samtidig, sier Selma.

—Alle vennene er jo hjemme, så vi er med de, sier Elisa.

Jentene synes det er mye fint å utforske her hjemme.

— Vi har badet masse, og dratt på dagsturer til strender i nærheten, jeg jobber ganske mye på kafe, og da får jeg tjent litt ekstra penger sier Elisa.

— Jeg har hoppet trampoline og spilt golf sammen pappa, sier Selma.

— Savner å reise

Sarah Hoddevik (14) Marte Birkeland Khron-Dale (15) og Ane Haugen Fiske (15) går på Kolvikbakken ungdomsskole. De synes det er litt trist at korona har endret på sommerplanene deres, men jentene finner på mye gøy allikevel.

— Det er litt trist da, men vi får finne på ting. Vi har badet i sjøen, og vi har vært mye ute. Så er vi med de nærmeste vennene, sier de.

— Jeg har veldig lyst til utlandet, sier Marte.

Bruker sommeren på fotballbanen

Magnus Aleksander von Løwensprung (13) bruker sommerferien på Herd-banen sammen med kompisene. Der trener de uansett vær. Magnus skal begynne på ungdomsskolen til høsten og synes denne sommeren ble annerledes.

— Det er litt annerledes ting vi kan gjøre. Litt begrenset. Vi kan ikke dra på ferie og Norway Cup er avlyst. Det er litt kjipt.

— Men jeg har bada og vært på hytta.

Magnus er ikke det minste i tvil på hva han gleder seg mest til når korona er over.

—Spille kamp igjen.