Roberta starter skjønnhetssalong i «Gulekiosken»

Roberta Grande har startet sin andre skjønnhetssalong i Ålesund, etter bare fire år i Norge.

Den såkalte «Gulekiosken» på Åsestranda har huset en del forskjellige bedrifter etter at kiosken ble lagt ned. Det har blant annet vært økologisk matbutikk, vindusforhandler og frisør i lokalene. Nå har den gamle kiosken blitt skjønnhetssalong.

Roberta Grande fra Litauen møtte forloveden da hun var på ferie, og flyttet til han i Norge etter en og en halv måned som kjærester. Hun lærte seg norsk på et halvt år og har nå startet sin andre skjønnhetssalong i Ålesund. Det har hun klart uten å ta opp lån i banken. Alt dette før fylte 25 år.

Stort tilbud

Roberta har åtte års erfaring med vippeforlenging, og har jobbet i forskjellige skjønnhetssalonger før hun startet Drama Beauty Bar i Ålesund sentrum for halvannet år siden. Nå har hun åpnet salong nummer to på Åsestranda. Salongen tilbyr frisørtjenester, bryn- og vippebehandlinger, neglebehandlinger, permanent makeup og voksing.

Startet opp uten lån

For å starte to salonger uten å ta opp lån, har Roberta og forloveden Mantas Janulaitis spart flittig.

Da Roberta kom til Norge fikk hun jobb som sesongarbeider på Nils Sperre. Etter et halvt år der begynte hun å jobbe som renholder.

– Jeg har tatt alle jobbene jeg kunne få, og spart så mye som mulig, sier hun.

Forloveden jobber på Brødrene Sperre, og driver sitt eget flyttefirma. Pengene de har spart har de investert i salongene.

– Jeg har brukt opp alle feriepengene hans de siste par åra, sier Roberta.

Møblene er det også forloveden hennes som har bygget.

– Han har bygd alt i begge salongene, og han er kjempeflink. Det har hjulpet mye å slippe å ta opp lån for å kjøpe manikyrbord og lignende.

Lærte norsk på seks måneder

Roberta har ikke gått på norskkurs, men klarte å lære seg norsk på bare seks måneder.

– Så fort jeg startet i butikk og med kundebehandling lærte jeg meg norsk veldig raskt.

Hun forteller at hun hadde en stor drøm om å lære språket.

– Jeg pugget det norske alfabetet og ba alltid kundene om å snakke norsk til meg. Selv om det ofte endte med at jeg ba de oversette til engelsk, så lærte jeg veldig fort.

Impulsiv salongåpning

Roberta har lekt med tanken på å starte en salong til, men så for seg å vente noen år. Da hun kjørte forbi den såkalte «Gulekiosken» på Åsestranda, og fikk øye på «til leie» skiltet i vinduet, ble hun nysgjerrig.

– Jeg ba forloveden min om å stoppe bilen, for dette måtte jeg sjekke ut.

Hun fikk til en avtale med eieren og så fort hun så lokalet bestemte hun seg for at det var perfekt.

– Det var ikke meningen at det skulle gå så fort, men plutselig sto jeg der med kontrakten i hånden, sier Roberta.