Natalie (20) fra Ålesund er Miss Universe Spania

Skrevet av Maria Moe. Publisert første gang i Sunnmørsposten 20 SEPTEMBER 2019

Natalie Ortega gikk til topps i den spanske utgaven av skjønnhetskonkurransen Miss Universe, og er med det en av kandidatene til den internasjonale kåringen.

20-åringen er halvt spansk, men med en mor fra Ålesund har hun vokst opp i Vegsundet. Og det var i hjembyen hun startet modellkarrieren som 16-åring, hos modellbyrået Cabal og modellmamma Janne Halkjelsvik.

– Det er fremdeles litt uvirkelig for meg alt sammen. Jeg kan ikke tro at jeg vant! Da jeg hørte navnet mitt bli ropt opp når de annonserte vinneren ble jeg først overrasket, så veldig glad og stolt over å bli valgt ut til å representere Spania. Jeg tror det blir en spennende opplevelse og jeg ser fram til de neste månedene med forberedelser før den internasjonale finalen i desember/januar, forteller den ferske Miss Universe til Sunnmørsposten.

Ei helt vanlig jente

– Natalie er som skapt for dette. Samtidig er hun ei helt vanlig jente som fullførte Spjelkavik videregående i fjor, og har jobbet på Cubus, forteller modellmamma Halkjelsvik som presenterte Natalie for samarbeidspartneren Heartbreak management i Oslo.

Cabal: Janne Halkjelsvik leder modellbyrået Cabal i Ålesund. 
    
      (Foto: saltstudio)
Cabal: Janne Halkjelsvik leder modellbyrået Cabal i Ålesund.  FOTO: SALTSTUDIO

– Vi begynte lokalt, men satset så på Oslo, og deretter fikk vi napp hos store internasjonale byråer, sier hun og legger til at Natalie dro til Aten i 2018 for å jobbe som modell. Etter nyttår ønsket Natalie å bli bedre kjent med sine spanske røtter, og dro til Barcelona.

– Og det har vært en stor suksess. Nå er hun tilknyttet flere internasjonale byråer, sier modellmammaen fast.

Uvirkelig: Natalie Ortega forteller at det fortsatt er uvirkelig å tenke på at hun ble kåret til Miss Universe i Spania. Med den nye tittelen går hun et hektisk år i møte.  
    
      (Foto: Til Teatro kapital/Miss Univers Spain)
Uvirkelig: Natalie Ortega forteller at det fortsatt er uvirkelig å tenke på at hun ble kåret til Miss Universe i Spania. Med den nye tittelen går hun et hektisk år i møte.   FOTO: TIL TEATRO KAPITAL/MISS UNIVERS SPAIN

Bare tilfeldigheter

Og det var altså i Spania Natalie gikk helt til topps i skjønnhetskonkurransen, selv om hun bare endte opp som deltaker ved en tilfeldighet.

– En kveld var jeg hjemme i modelleiligheten jeg bodde i på den tiden, for å ta imot ei jente. som også skulle bo der. Hun kom sammen med direktøren for Miss Universe Spain, som var i Barcelona i forbindelse med castingen til konkurransen. Vi begynte å snakke, også sier han «»»så dumt at du ikke er spansk». Da kunne jeg fortelle at det er jeg jo, ettersom jeg har både norsk og spansk pass, forteller Natalie som med det ble overtalt til å dra på castingen dagen etterpå.

– Jeg var litt usikker i begynnelsen, men bestemte meg for å dra fordi det kunne være med å åpne nye dører. Jeg dro helt uten forventninger, men så ble jeg altså valgt ut. Jeg hadde aldri trodd jeg kunne vinne. Intensjonen min var å nyte opplevelsen, få nye vennskap og forhåpentligvis skape flere jobbmuligheter som modell, sier Natalie.

Renner inn med forespørsler

Modellmamma Halkjelsvik er selv målløs, og forteller at dette vil gi ekstreme fordeler i en internasjonal karriere.

– Nå som miss er hun mer ettertraktet på markedet og det har allerede begynt å renne inn med forespørsler fra klienter som vil ha henne til ulike jobber, sier Halkjelsvik og påpeker at Miss Universe er mye større i Spania enn i Norge.

– Dette er virkelig stort! Og kanskje den første Miss Universe som elsker å gå på toppturer på sunnmørske fjell, sier Halkjelsvik lit spøkefullt.

Miss-livet: Nå skal Natalie bruke tiden på å forberede seg på den internasjonale finalen. Det øves på catwalk, svare på spørsmål, gjøres veldedighetsarbeid også skal hun promoteres som miss på sosiale medier. 
    
      (Foto: Til Teatro kapital/Miss Univers Spain)
Miss-livet: Nå skal Natalie bruke tiden på å forberede seg på den internasjonale finalen. Det øves på catwalk, svare på spørsmål, gjøres veldedighetsarbeid også skal hun promoteres som miss på sosiale medier.  FOTO: TIL TEATRO KAPITAL/MISS UNIVERS SPAIN

Plikter som miss

Vinneren selv forteller at fokuset framover vil være å forberede seg til den internasjonale finalen sammen med det spanske teamet. Der iblant skal det øves på catwalk, svare på spørsmål, gjøres veldedighetsarbeid og promotering som miss på sosiale medier.

Etter den internasjonale finalen ved nyttårstider, skal Natalie til Madrid og leve som Miss Universe Spain i et år. Det vil innebære å dra på eventer, gjøre intervjuer, veldedighetsarbeid og lignende.

Med mindre hun vinner hele konkurransen, da venter internasjonale oppgaver.