4 turer som er perfekt å gå i disse tider

Mange er fortsatt hjemme på grunn av koronaviruset. Siden vi fortsatt har mer tid til overs nå enn det vi pleier å ha ellers, kan det være fint å bruke den ekstra tiden på å gå fjellturer. Nedenfor finner du 4 fine turer man kan gå i Ålesundsområdet. Disse turene passer like godt for alle, både store som små.

Molnesfjellet

Foto: Hedvig Hovland
Foto: Hedvig Hovland

 

Molnesfjellet ligger på Vigra og turen starter ved Rota stadion på Roald. Turen byr på en magisk utsikt, der en også kommer i kontakt med elementa. Denne turen kan fint kombineres med en tur i fjæra. Går man opp Molnesfjellet og fortsetter ned på andre siden, kommer man til sjøen. Langs sjøen kan man gå en lang strekning og nyte utsikten, før man til slutt er kommet tilbake ved start. Denne turen er spesielt fin å gå i solnedgangen. Turen tar ca 1 time og 20 minutter

Storhornet

Foto: Hedvig Hovland

Storhornet ligger på Godøya og velger du å gå denne turen, kan du både starte å gå fra Alnes, men også fra Godøya. Denne turen er litt tyngre, men for utsikta sin del er det absolutt verdt det. I motsetning til Molnesfjellet, der det er ganske bratt å gå opp, har denne turen et litt slakkere terreng. Denne turen tar ca 3,5 timer.

Aksla/Fjellstua

Foto: Hedvig Hovland

Denne turen er en klassiker, og de fleste har nok gått denne turen. Det fine med å gå til Fjellstua, er at man kan velge om man ønsker å gå fra byen og opp trappene, eller fra Fagerlia opp til Aksla, for å så komme seg til fjellstua. Ønsker man litt variasjon, går det an å gå på Aksla via Rundskue. Det er også veldig fint å se solnedgangen fra Rundskue. På Fjellstua får man utsikt over den vakre byen vår.

Sukkertoppen

Sukkertoppen er kanskje også et kjent fjell for mange. Dette er en tur som heller ikke er så tung å gå. Den starter med at man går i en skog, før man kommer ut i et åpent terreng, der man får en fin utsikt opp på vei til toppen. På toppen får man utsikt over både by, fjell, fjord og kyst. Rett og slett alt i ett. Turen til Sukkertoppen tar omtrent 1,5 timer.

Forhåpentligvis fikk du litt inspirasjon til hvilke turer du kan gå. Nå er det er bare å komme seg ut på tur!