Sjekk ut disse stedene i lokalområdet i sommer!

Denne koronasommeren er vi alle for det meste stuck hjemme, men det betyr ikke at vi ikke kan dra ut på noen kjekke turer. Selv rundt om på Sunnmøre er det mange fine turer du og vennegjengen din kunne ha tatt dere. Det viktigste er å skaffe bil, godt selskap og legge ut på tur. Byrampen kommer her med noen tips til hvor dere kan dra hen.

Valldal Aktivitetspark

En enkel og spennende aktivitet kan være å ta med vennegjengen på en biltur til Valldal. Der kan dere dra på aktivitetsparken, kjøre zip-line og klatre i forskjellige løyper. Mens dere er der, kan dere også kjøpe pallevis med noe av det som sies å være de beste jordbærene i Norge, og kanskje dere kan utvide turen til en telttur og overnatte på campingen. Dere kan også ta turen til det flotte Gudbrandsjuvet og eventuelt prøve kajakk eller rafting på Valldal Naturopplevinger. En spent og actionfylt feriedag i Valldal blir det iallfall, og det ikke lange veien fra Ålesund.

Lokale aktiviteter i Ålesund

Ålesund har også sitt å by på. Dere kan blant annet prøve ut Ålesund Escape Games, som skal ryktes til å åpne nye escape-rom snart. Paintball, go-kart og bowling er noen av de andre aktivitetene man kanskje ikke tenker over at vi har i Ålesund. Etter noen runder paintball, go-kart og bowling, kan man ta turen til Lamella i sentrum for å smake lokal iskrem og kanskje få en matbit fra en av foodtruckene på Kiperviktorget. Mulighetene i egen by er mange, man må bare lete litt for å finne dem.

I Sportsparken Vegsund kan du få en aktiv dag med blant annet trampoliner og klatring, eller så kan du prøve VR-biller.

Severdigheter i fylket

Møre og Romsdal har mange severdigheter som kanskje ligger kun en dagstur unna med bil. Et par gode venner, noe snacks til veien og god musikk kan være en flott kombo om dere legger ut på tur til Atlanterhavsveien, Trollstigen og Geiranger. Det kan hende at dere oppdager nye plasser dere selv ikke har vært, og dere blir enda bedre kjent med eget fylke og region om dere legger ut på slike lokale turer.

Hvis du jakter spennende badestedet og har litt tid til overs, vet vi kanskje om stedet for deg. I Trollheimen på Nordmøre, nærmere bestemt Rindal kommune, ligger det opp i fjellene morsomme badekulper, stup og sklier er kulpene i elve Folda. Dette er naturens eget badeland.

Som du ser, er det mye man kan finne på i lokalområdet. Kanskje det ikke er så gale å la sydenturen eller Polen-turen vente i år, mens koronapandemien herjer. I stedet kan man oppleve nye steder i Norge, uten å behøve om å dra så langt. Det holder med en bil, gode venner og kanskje en matpakke til veien, så er dere good to go. God tur!